Hoppa till innehåll

Operetter är en scenkonst som inte syns i så stor utsträckning på Sveriges kulturscen. Dessa
föreställningar har kreativa och roliga sångtexter, blandat med imponerade sånginsatser och
vackra musikstycken. Därför önskar vi att uppmärksamma den komiska operetten och väcka
intresset på nytt!

Lunds Operettsällskap fortfarande en ung förening, och en förening i ständig förändring.
Vi skapar nya traditioner hela tiden och nästa projekt beror helt på vad våra medlemmar vill!

Här kan du läsa lite mer om vår historia.

”Lunds Operettsällskaps andra årsmöte hölls den 4 april 2022 och då valde föreningen att göra en betydelsefull stadgeändring. Från “Föreningen har som ändamål att bedriva en ideell teaterförening samt med särskild målsättning att, som ett projekt, sätta upp operetten ”Piraterna från Penzance” till “Föreningen har som ändamål att bedriva en ideell teaterförening samt med särskild målsättning att sätta upp operetter eller andra liknande föreställningar”. Och vips så var vi igång – igen.”

– Johan Olsson, ordförande

Det hela började tidigt 2020 när den före detta studenten och spexaren Axel Ungewitter kom på idén att översätta Gilbert och Sullivans operett “Pirates of Penzance” till svenska. Några månader senare drog han ihop några talangfulla vänner och en solig septemberdag träffades de i Stadsparken i Lund. Där och då grundades Lunds Operettsällskap, en ideell förening med enda syfte att just sätta upp Piraterna från Penzance på Rotundan i Lund, februari 2022.

Föreställningen blev en succé och trots att Lunds Operettsällskap hade uppfyllt sitt syfte fanns det en tydlig vilja hos föreningens medlemmar att fortsätta. Axel satte sig därför ner och översatte ännu en av Gilbert och Sullivans operetter.

Under hösten 2021 gick föreningen med förnyade krafter samman för att ge liv åt “Iolanthe”. Fler chefer och medlemmar rekryterades och i februari 2023 fylldes Rotundan i Lund återigen med glada operettbesökare under tre slutsålda föreställningar.

Samarbeten

Vi söker dig som vill vara med på vår resa!
Vill du samarbeta med oss som en del av ett examensprojekt, eller vill ditt företag stödja oss? Hör gärna av dig till vår mailadress!

Email

info@lundsoperett.se